jul 062013
 

Romige Paprikasoep

Romige Paprikasoep is een heerlijk paprikasoep recept, gemaakt met verse gele of rode paprika’s. Dit recept paprikasoep is niet een van de snelst te maken soepen, maar wel heel erg lekker en vol gezonde groenten.

Romige Paprikasoep Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 750 gram paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2. dl. droge witte wijn
  • 2 blokjes of tabletten kruidenbouillon
  • boter of olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • 1 dl. slagroom
  • peper

Romige Paprikasoep Recept

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de paprika’s op een bakplaat in het midden van de oven en laat deze ongeveer 30 minutenbakken
  • Pel de ui en snipper deze
  • Snipper ook de knoflook
  • Snijd de paprika’s in grove stukken en haal de zaden en de zaadlijsten eruit
  • Verwarm wat boter of olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Doe er ook de kerriepoeder bij. Bak het geheel ongeveer 3 minuten op zacht vuur
  • Voeg de paprika, de bouillontabletten, de wijn en de laurierblaadjes toe
  • Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de paprikasoep ongeveer 30 minuten pruttelen, op laag vuur
  • Haal de laurierblaadjes eruit
  • Pureer het paprikamengsel met de staafmixer of in de keukenmachine
  • Houd een zeef boven een pan en druk hier de puree doorheen. Even goed met de bolle kant van een lepel aandrukken, om zoveel mogelijk smaak in de paprikasoep te krijgen
  • Schenk er een kleine halve liter water bij, zoveel als nodig is om een mooie gebonden romige paprikasoep te krijgen
  • Breng de paprikasoep nogmaals aan de kook
  • Voeg al roerend de slagroom erdoor
  • Breng de romige paprikasoep op smaak met wat peper
  • Strooi de bieslook erover en de paprikasoep is klaar om direct te worden gegeten

Deze paprikasoep smaakt heerlijk met getoast (wit) brood uit het broodrooster of voeg er als extra wat croutons aan toe.

Sorry, the comment form is closed at this time.