feb 142014
 

Paprikasoep met Vis

Paprikasoep met Vis – Een heerlijke paprikasoep met vis: gerookt of met garnaaltjes.

Paprikasoep met Vis Ingredi├źnten

Voor 4 personen als voorgerecht of als lunch

  • 3 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 wortel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 liter kippenbouillon, eventueel gemaakt van 2 bouillonblokjes, of uit een pot
  • 100 gram gerookte zalm, gerookte heilbot of 100 gram Hollandse garnaaltjes
  • 2 eetlepels olie
  • zout en peper naar smaak

Paprikasoep met Vis Recept

  • Was de paprika’s en snijd deze in vieren
  • Verwijder de stelen, de zaden en de zaadlijsten
  • Snijd hierna de paprika’s in blokjes
  • Maak de ui schoon en snijd deze in snippertjes
  • Doe hetzelfde met de knoflook
  • Schil de wortel en snijd deze ook in blokjes
  • Neem een redelijk grote pan, verhit hierin de olie
  • Voeg de paprika blokjes toe, de uiensnippers en de blokjes wortel
  • Bak deze groenten op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar, onder regelmatig omscheppen
  • Als de paprika, de ui en de wortel bijna gaar zijn na deze 10 minuten, voeg dan de knoflook toe plus het paprikapoeder en de tomatenpuree
  • Zet het vuur laag en laat alles nog even heel rustig bakken voor een paar minuutjes, ook weer regelmatig omscheppen
  • Doe hierna de bouillon bij de groenten en laat de paprikasoep met vis nu nog ongeveer 10 minuten koken op laag vuur
  • Als alle groenten mooi zacht zijn geworden, pureer de paprikasoep met de staafmixer of doe de soep in de blender, om deze goed glad te maken
  • Breng de paprikasoep met vis op smaak met zout en peper naar eigen idee
  • Verdeel de gerookte zalm, heilbot of de Hollandse garnaaltjes over vier diepe borden en schep de paprikasoep hierover
  • Serveer de paprikasoep met vis zo warm mogelijk

Paprikasoep met Vis Tips

  • Een vers stokbroodje in plakjes gesneden smaakt heerlijk bij deze paprikasoep
  • Voor een nog mooiere variant, bestrooi deze paprikasoep vlak voor het serveren met wat fijn gesneden peterselie

Sorry, the comment form is closed at this time.