sep 222013
 

Paprikasoep met Groene Paprika’s

Paprikasoep met Groene Paprika, met heel veel verse groenten: paprika’s, tomaten, ui en kruiden.

Paprikasoep met Groene Paprika Ingredi├źnten

  • 6 groene paprika’s
  • 6 tomaten
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 1 takje verse peterselie
  • 1/2 liter water
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel basilicum
  • mespuntje oregano
  • zout en peper
  • 30 gram bloem
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 dl. room

Paprikasoep met groene Paprika Recept

  • Maak de paprika’s en de tomaten schoon
  • De tomaten hoeven alleen te worden gewassen en in stukken gesneden
  • De paprika’s moeten worden gewassen, de zaden en de zaadlijsten verwijderen en in stukken worden gesneden
  • Zet een soeppan op het vuur en doe hierin 1/2 liter water, de tomaten, de paprika’s, de gesnipperde ui en het takje peterselie
  • Laat dit alles aan de kook komen en laat het rustig een half uur stoven
  • Als de groenten gaar zijn, verwijder het takje peterselie en wrijf de paprikasoep door een zeef
  • Houd de gezeefde groentemassa even apart
  • Doe nu de boter in de soeppan en roer er de bloem door
  • Laat het geheel even enkele minuten doorbakken onder goed roeren
  • Voeg hierna geleidelijk de paprikasoep toe, onder voortdurend blijven roeren (om klontjes te voorkomen)
  • Voeg de gedroogde kruiden en peper en zout naar eigen smaak toe
  • De paprikasoep met groene paprika is klaar als de soep goed is gebonden
  • Voeg vlak voor het opdienen van de soep een eetlepel room toe

 

Sorry, the comment form is closed at this time.