jan 092014
 

Paprikasoep met Garnalen

Paprikasoep met Garnalen – Een echt lekker en luxe recept paprikasoep met garnalen. Plus nog meer lekkere verse ingrediënten, zoals verse paprika’s en tomaten.

Paprikasoep met Garnalen Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gram rode paprika’s
  • 500 gram tomaten
  • 100 gram garnalen
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 eetlepels sherry
  • 2 theelepels tijm
  • 2 theelepels bieslook
  • 1 liter visbouillon (van 1 of 2 tabletten)
  • 1/8 liter slagroom
  • peper, zout

Paprikasoep met Garnalen Recept

  • Was de tomaten en de paprika’s
  • Halveer ze, en haal de zaadjes eruit
  • Snijd van de paprika’s ook de zaadlijsten weg
  • Snijd zowel de paprika’s als de tomaten dobbelsteentjes
  • Smelt de boter in een grote pan en laat hierin de ui vijf minuten zachtjes bakken.
  • Voeg hierna de uitgeperste of fijn gesneden knoflook en de cayennepeper vijf minuten mee, niet bruin laten worden
  • Voeg de sherry toe en laat het geheel nog even opstaan, om de alcohol te laten verdampen
  • Voeg de tomaat, de paprika en de tijm toe en bak deze al om scheppend opnieuw vijf  minuten mee.
  • Voeg de visbouillon toe en laat het geheel nu een half uurtje koken op laag vuur, totdat de paprika’s helemaal gaar en zacht geworden zijn.
  • Pureer hierna de paprikasoep en voor het allermooiste resultaat, zeef de paprikasoep ook nog. Nodig is het niet, maar extra luxe is het wel
  • Verwarm de paprikasoep opnieuw op laag vuur, voeg de room toe en roer deze door de soep
  • Breng de paprikasoep met garnalen op smaak met peper en zout en voeg er uiteraard de garnalen aan toe, plus de bieslook, fijn gesneden

Sorry, the comment form is closed at this time.