okt 182013
 

Eenvoudige Paprikasoep

Eenvoudige Paprikasoep – Een lekkere paprikasoep maken, met verse paprika’s, een uitje en wat knoflook – met room. Dit paprikasoep recept is ook nog eens heerlijk snel klaar.

Eenvoudige Paprikasoep Ingrediënten

Voor 4 personen – als voorgerecht, lunch of maaltijdsoep

  • 2 schoongemaakte en in dunne reepjes gesneden rode paprika
  • 1 ui, gepeld en fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst in de knoflookpers of zeer fijn gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 35 gram bloem
  • 35 gram boter
  • 1,5 dl. zure room
  • 1 liter bouillon, van een blokje of tablet – of zelf getrokken bouillon
  • zout en peper

Eenvoudige Paprikasoep Recept

  • Neem een grote pan en verhit hierin de boter
  • Fruit de uien snippers en de  knoflook aan in de boter, voor ongeveer drie minuten
  • Voeg hierna de reepjes paprika toe en fruit dit alles nog eens drie minuten
  • Roer hierna de paprikapoeder door het groentemengsel
  • Voeg de bloem toe en roer dit ook even goed door
  • Voeg hierna de warme bouillon toe, beetje bij beetje onder voortdurend roeren – om klontjes te voorkomen
  • Zodra alle bouillon is toegevoegd, zal er een (licht) gebonden paprikasoep zijn ontstaan
  • Draai nu het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat alles nog een kwartiertje rustig pruttelen
  • Zodra de paprika en de ui mooi zacht zijn geworden, is de eenvoudige paprikasoep bijna klaar om op te dienen
  • Haal nu de paprikasoep van het vuur af, roer de zure room door de soep en maak de eenvoudige paprikasoep af met wat peper en zout, naar eigen smaak
  • Serveer de soep zo warm mogelijk in vier soepkommen of diepe borden

Eenvoudige Paprikasoep Tips

  • Als lunch is deze paprikasoep ook erg lekker, met een sneetje vers getoast wit brood uit het broodrooster
  • Als voorgerecht bij een uitgebreider diner, geef dan deze soep zonder brood
  • Om de eenvoudige paprikasoep wat meer body te geven, voor de lunch of eventueel als hoofdgerecht op zich: Voeg gerust extra groenten toe, zoals prei, tomaat of sperziebonen en/of verse kruiden zoals bladpeterselie of selderij plus een broodje. Ook een aardappel, gekookt en in blokjes gesneden, zorgt ervoor dat deze eenvoudige paprikasoep gemakkelijk kan worden uitgebreid tot een stevige maaltijdsoep.

Meer Soep en Paprika Recepten

Sorry, the comment form is closed at this time.