apr 142013
 

Borrelhapjes Paprika

Borrelhapjes Paprika. Paprika is erg gezond en lekker. Behalve paprikasoep, gevulde paprika’s en salades met paprika, zijn er ook heel lekkere paprika borrelhapjes mee te maken. Dit is een recept voor 24 borrelhapjes, in de vorm van mini quiches.

Borrelhapjes Ingrediënten

  • 3 rode paprika’s
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • melk
  • room
  • 2 eieren
  • 1 pakje bladerdeeg uit de diepvries

Verder: Beschikking over een oven of een magnetron met oven-functie

Borrelhapjes

Om de borrelhapjes met paprika te maken, volgt hier het recept

  • Snijd 3 rode paprika’s doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten
  • Leg ze onder een hete grill tot het vel zwart is en bubbels heeft en laat de paprika’s even afkoelen in een plastic zakje, afgesloten
  • Verwijder het vel als de paprika’s voldoende zijn afgekoeld en snijd de paprika’s  zo fijn mogelijk
  • Verdeel deze over de quiches en strooi er 50 gram geraspte Parmezaanse kaas over
  • Klop 1/2 kop melk, een 1/2 kop room en 2 eieren door elkaar en schenk het mengsel over de vulling
  • Verwarm de oven voor op 190 °C  en vet 24 kleine taartvormpjes in met wat olie
  • Snijd met een vorm van 8 centimeter doorsndee 24 r0ndjes uit jhet diepvries bladerdeeg en bekleed de vormen ermee
  • Vul de vormpjes met de paprikavulling en het mengsel van melk, room en ei en bak ze in 20 minuten goudbruin
  • Deze borrelhapjes met paprika zijn ook heel goed in te vriezen, voor wel twee maanden in een diepvrieszak of diepvriesdoos – voor later gebruik
  • Om deze borrelhapjes met paprika te bereiden ingevroeren – Warm de bevroren quiches zonder ze te ontdooien in de oven op

Sorry, the comment form is closed at this time.